Om kalkvrij water te blijven geven moet een waterontharder af en toe worden bijgevuld met zout. Bij een gemiddelde hardheid en waterverbruik zult u elk jaar ongeveer één zak zout (25kg) gebruiken per persoon in huis. Bij elk apparaat leveren wij twee zakken zout. Zodra u nieuw zout nodig heeft, kunt u het bij ons afhalen voor €12 per zak of €10 per zak bij 5 of meer tegelijk.

Als u zout bezorgd wilt hebben, zijn daar speciale websites voor te vinden (klik hier). Er is meestal een minimale hoeveelheid, maar soms zijn 1 of 2 zakken mogelijk en vanaf 4 zakken is voordeliger. Wij hebben goede ervaringen met de merken Regenit en Asbit. Er zijn vele andere opties, maar kies bij voorkeur voor tabletten. Zout is geschikt voor onze ontharders als het minstens 99,8% NaCl (NatriumChloride) bevat en erop staat dat het “onthardingszout” is of “voor ionenwisseling”.

Zout is ook te verkrijgen bij de sommige vestigingen van Makro en Sligro en bij sommige bedrijven waar boeren inkopen doen. Tip: informeer even voordat u erheen rijdt.

Ons onthardingszout is zeer zuiver (99,9% NaCl) en geperst in tabletvorm.

Zout, 25kg zak