We hebben door de jaren heen ervaren dat het niet zinnig is onderdelen preventief te vervangen. Wat overblijft is het spoelen met harscleaner (onderhoudsvloeistof). Het is een voorzorgsmaatregel om e.e.a. te verwijderen wat de normale regeneratie met zout niet weghaalt. We adviseren het elk jaar te doen en voor grootverbruikers na 500.000 liter als dat eerder komt dan een jaar voorbij is. Als wij langskomen voor een echte onderhoudsbeurt, kost het €85,- maar u kunt het belangrijkste dus simpel zelf doen. Een flesje harscleaner daarvoor kost €10,- en bij de grotere ontharders heb je er twee per keer nodig. Als we het opsturen zijn de verzendkosten €8,00 dus het is een goed idee meerdere te bestellen; het blijft jaren goed.

 

De garantietermijn op onze waterontharders is 2 jaar. De economische levensduur is 20 jaar; tot die tijd heeft het dus nut om de eventueel defecte onderdelen te vervangen door nieuwe en is dat voordeliger dan een nieuwe ontharder.

Als we bij u komen om een storing te verhelpen duurt dat maximaal een uur. Als reparatie ter plekke te lastig is, hebben we namelijk de optie achter de hand om de hele besturing te vervangen. Ook na de garantietermijn kunt u bij ons aankloppen voor service.

  • Reparatie binnen de garantietermijn is gratis, ook geen voorrijkosten.
  • Geen onderhoudscontracten als voorwaarde voor garantie.
  • Het is niet verplicht ons zout te gebruiken.